Regisztrálás a KRÉTA elektronikus naplóba

Tisztelt Szülők és Gondviselők!

Iskolánkban 2022.09.01-től publikusan elérhető a KRÉTA elektronikus napló, amely segítségével Önök tájékozódhatnak a gyermekeik naplóban rögzített tanulmányi információiról.

Ahhoz, hogy Önök a KRÉTA rendszerét használatba tudják venni, szükségük van gondviselői regisztrációra. Mivel a jelenlegi adatbázisunk nem rendelkezik naprakész szülői/gondviselői e-mail címekkel, így elsősorban csökkentett hozzáférést fog generálni, és ezek után a megadott e-mail címre a jóváhagyás után a rendszer elküldi a belépéshez szükséges felhasználói azonosítót és jelszót. A csökkentett jogosultsággal személyes adatokhoz nem lehetséges hozzáférni. Amennyiben a szülő/gondviselő NEM rendelkezik e-mail címmel, az osztályfőnöknél vagy a rendszergazdánál kérhet hozzáférési felhasználói azonosítót és jelszót, amit nyomtatott formában juttatunk el a kérőhöz.

Regisztráció menete

Ahhoz, hogy hozzáférjenek saját belépési adataikhoz, egy beazonosítási űrlapot kell kitölteniük a megfelelő adatokkal. Ez az iskola KRÉTA napló bejelentkezési oldalán a ,,Gondviselői jelszó igénylése” gombra kattintva érhető el.

1.

2.

Beírjuk a kért adatokat!

3.

Bepipáljuk ezt ->

4.

Hozzáférés igénylése!

5.

Regisztráció után a sikeres azonosítást jelző abalak jelenik meg vagy ez a kép ,hogy az azonostás sikeretelen volt:

6.

Ezek után a VISSZA gombra lépve fejezzük be a regisztrációt!

7.

Sikeres azonosítás esetén automatikusan bővített jogosultásot fog kapni!

Ha az azonosítás sikertelen akkor regisztráció után kapni fog egy csökkentett belépési jogosultságot igazoló e-mailt, amiben kérik, hogy változtassa meg a jelszavát ezt nyugodtan elvégezheti majd lépjen be a felületre! A Kréta adminisztrátorok automatikusan értesítést kapnak ,hogy ön csökkentett jogosultságot kapott ezután egy adminisztrátor feldolgozza a kérést és kiadja a bővített hozzáférést. A beérkezek kérések feldolgozása nem történik automatikusan! A kérések hétköznaponként 7 óra 30 perc és 16 óra között kerül elbírálásra!  Figyelem! Sok esetben a gondviselő nem kap újabb e-mail-t a bővített jogosultság kiosztásáról! Bővített jogosultság esetén a szülői/gondviselői belépés után egy bővített felhasználói felület fogja fogadni! 

8.

Esetleges hibák:

1. Ha gyermeke oktatási azonosítóját rosszul adja meg a felhasználó, akkor az azonosítás sikertelen, erről a felhasználó tájékoztatást kap!

2. Gondviselői név megadásánál kérjük a pontos nevet megadni! Édesanyák esetében kérjük a leánykori nevüket adják meg!

9.

A KRÉTA szülőknek androidra és IOS-re is elérhető.

Frissítve: 2022.09.16.