Abigél 300. musical az Operettszínházban

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A Matula-napok programsorozat keretén belül tematikus kirándulást szervezünk, ami részben kapcsolódik Szabó Magda születésének 105. évfordulójához. 2022. október 8-án (szombaton) délelőtt a Nemzeti Múzeumba látogatunk el. Délután 15 órától az Abigél musicalt tekintjük meg az Operettszínházban, ahonnan a következő felhívás érkezett a múlt héten: 

JÓ NAPOT KÍVÁNUNK, ISTEN ÁLDÁSÁVAL!

Kedves Nézőink!
Ünnepel az Operettszínház.
Nem csak a színház jubileumi, 100. évadát, hanem színházunk csodálatos, könnyfakasztó és lélekemelő musical előadását, az ABIGÉL-t is!

2022. 10. 07-én este a Budapesti Operettszínház büszkén mutatja be a Szabó Magda regényéből készült ABIGÉL című musicalt, immáron 300.alkalommal.

A jubileumi előadáson találkozhatnak a darab korábbi szereplőivel is – Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Peller Anna, Szendy Szilvi, Csonka András, Szabó P. Szilveszter, Homonnay Zsolt, Simon Panna, Náray Erika, Vörös Edit … mind-mind visszatérnek a Matulába, és titkos kívánságaikat Abigélnek újra elsuttogják. Az előadáson mindhárom szereposztás jelen lesz.

A rendező, Somogyi Szilárd sorait idézve: „ha én ajándékot kaptam, akkor Önök, nézők nyereményt. Egy új esélyt egy nagyon is mai műfajban. Reményt, hogy a fiatalok elcsábulnak a televízió buta akciófilmjei elől, s a musical-változat hatására kézbe veszik a Szabó Magda könyvet, vagy az írónő más műveit, az idősebbek pedig szívesen idézik majd fel régebbi „Abigéles” élményeiket.

Ünnepeljék velünk ezt a csodálatos előadást Szabó Magda százötödik születésnapja alkalmából, október 06-09 között, hiszen hét alkalommal is műsorra tűzzük Vitay Georgina történetét.

Ebben az időszakban Önök is írhatnak Abigélnek, előadásainkon várjuk leveleiket (kéréseket, kérdéseket, ötleteket, javaslatokat) a folyosón elhelyezett „Üzenjen Abigélnek „feliratú dobozba. A közelgő adventi szezonban színházunk igyekszik majd minél több kívánságot teljesíteni, természetesen Abigél segítségével…


  

SZERETETTEL VÁRJUK ELŐADÁSAINKON!

Várjuk a magyartanároknál a jelentkezéseket szeptember 23-ig (péntek)!