Irodalomszeretők vetélkedője

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a 9. és 10. évfolyamosok számára az irodalmi versenyt, amit tavaly Irodalomszeretők vetélkedőjének neveztünk el. Hét csapat jelentkezett a megmérettetésre. A zsűri elnöke Holló Borbála tanárnő volt, aki magyartanárként a szakmai oldalt erősítette, míg Magyarné Balázs Erika és Nagyné Kocsiscsák Anita reáltárgyakat tanító pedagógusként mutattak példát a diákoknak az olvasás szeretetéből. Már előzetesen is sokszor utaltak rá a tanárnők, hogy öröm újra kézbe venniük Mikszáth Kálmán Különös házasság című regényét. A délután folyamán pedig lelkesen végezték az ítészek feladatát.

A diákok felkészültsége is azt mutatta, hogy számukra is élményt adott ez a nagyepikai alkotás. A villámkérdések során jókat nevettünk a csetlő-botló bizonytalan próbálkozásokon, de aztán némi segítséggel jött a jó válasz, de már csak fele pontért. A tudósításokat hallgatva rácsodálkoztunk, hogy a versenyzők sok apró információval, humorral voltak képesek színesíteni az írásukat. A népballada vagy diákrigmus megírása pedig – a rövid, 10 perces felkészülési idő ellenére is – néhány esetben igazi műremeket szült.

A végeredmény a következő lett:

Az osztály

A csapat tagjai

Helyezés

9. A

Ábrók László, Balsa Eszter, Irinyi Dóra

I.

9. B

Godja Bianka, Pál Petra, Vas Rebeka

V.

9. B

Lázár Dóra, Solymosi Panna, Varga Anna

VII.

9. C

Békési Ábel, Dremák Csenge, Nagy Zsuzsanna

II.

10. A

Bodnár Lili Anna, Hadházi Zoltán, Simon Viktória

III.

10. A

Bartha-Tóth Ádám, Rácz Dóra Laura, Zilahi Viktória

VI.

10. C

Hartyányi Panna, Végh Orsolya, Vitár Liliána

IV.

Szeretettel gratulálunk a 9. A osztály csapat tagjainak és a felkészítő tanáruknak Szilágyi Éva Valéria tanárnőnek. Mindenkinek köszönetet mondunk, aki támogatta a verseny sikeres lebonyolítását. Már gondolkodunk, hogy jövőre melyik regény legyen a versenykiírás főszereplője.