A DÓCZY GIMNÁZIUM ERASMUS+ PROJEKTJEI

2014-2017: You(th) @ Work

Résztvevő országok: Belgium, Franciaország, Macedónia, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svédország

2018-2020: Mind D Gap

Résztvevő országok: Belgium, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Svédország

2020-2023: CONNECT-ID

In a world so connected, why do we feel so alone?

Résztvevő országok: Belgium, Magyarország, Svédország

Egy olyan világban, ahol annyi kapcsolat létezik, miért érezzük magunkat annyira egyedül?

A világ az utóbbi évtizedben sokkal inkább digitalizált és egyén-központú lett, mint korábban volt. A közösségi média nagy – mégis kevéssé látható – hatással van a kamaszok jól-létére, mivel a „tökéletesség” és a „teljes siker” az új norma. Ennek eredménye, hogy irreális elvárásaik alakulnak ki saját magukkal: a testükkel és a személyiségükkel kapcsolatban. A kamaszok online térben teremtett profilja gyakran alig tükrözi azt, ahogyan valójában érzik magukat. Ennek következménye, hogy bár úgy tűnik, rengeteg ismerősük, követőjük van, nagyon magányosak. Ráadásul amikor kamaszokról van szó, a mentális egészség problémái sokszor rejtve maradnak, hiszen ez a korosztály sok esetben vonakodik megosztani másokkal az aggodalmait, mivel félnek az elutasítástól, a kirekesztéstől.

Ezzel az Erasmus+ projekttel – egy belga és egy svéd középiskola diákjaival és tanáraival együttműködve – szeretnénk arra biztatni a kamaszokat, hogy kapcsolódjanak be aktívabban a világba. Célunk, hogy jobban érezzék magukat, és létesítsenek valódi kapcsolatokat másokkal, hogy valósabb képük legyen a világról, amelyben élnek.

A projekt honlapja: https://sites.google.com/sjsp.be/connect-id/homepage