Nemzeti Összetartozás Napja

Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen.” (Wass Albert: Intelem)
Trianon 101. évfordulójára, a Nemzeti Összetartozás napjára gimnáziumunk egy, az egész iskola területén megjelenő kiállítással emlékezett a mai napon.
A 7. évfolyam részt vesz a Határtalanul Programban. Az erdélyi utazásuk időpontja egyelőre még bizonytalan, de a program része, hogy egy tematikus napot szervezzenek, s ez ma a történelmi Magyarország, illetve a trianoni békediktátum által elszakított területek bemutatása révén valósult meg. Amikor reggel beléptünk az iskolába, plakátok, képek, versek sokasága között haladhattunk az épület különböző szintjein. A plakátokat az elszakított területek bemutatásáról a hetedikes mellett, a 8. és a 9. évfolyam tanulói készítették. Összesen 70 plakát készült. Tematikusan, szintenként mutatták be az országrészeket, tájegységeket, az ott élők életét, mindennapjaikat, legfontosabb jellemzőit az elcsatolt területeknek.
A lépcsőház, ami a szintek összekapcsolását szolgálja, ma szimbolikus kapoccsá is volt, hiszen idekerültek a 64 történelmi vármegyét bemutató képek az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteménye alapján. Szintén csodás képek segítetek az érdeklődő diákoknak, hogy megismerhessék az egy-egy tájegységre jellemző népviseletet.
Volt és van tehát olvasni és néznivaló bőven az iskola falain belül. A kiállítás kigondolója és kivitelezője Bárány Zsolt Béla tanár úr volt, a 7.B osztályfőnöke és a sikeres pályázat írója.
A 7. évfolyam a héten részt vett a Magyarság Háza rendezvényén, az Istennel az irodalomban előadást hallgatták meg. A 7. B osztály Nemzeti Összetartozás Napjára készített műsorát a diákság és a tanári kar hétfőn a hétkezdő istentiszteletet követően tekinti meg online formában.
Az emlékező kiállítás megrendezéséhez szeretettel gratulálunk Bárány tanár úrnak, s minden diákunknak, aki részt vett benne.