„Siess jobban Télapó!”

A decemberhez hozzátartozik az ünnepi készülődés, az adventi hangulat, és a Krisztusra várás közepette érkezik el a kisgyerekek nagy kedvence a Télapó.

2017. december 11-én, hétfőn a gimnázium Díszterme átalakult a Mikulás ajándékgyárává, ahová később megérkeztek a gyerekek is, akik izgatottan várták a Télapót. A piros ruhás öregapó betoppanása előtt a 11. A osztály tagjai verseléssel és mesével kedveskedtek a gyerekeknek. De jaj! A mese közben kiderült, hogy Télapó naplója elveszett. Szerencsére sok ügyes csemete gyorsan megtalálta a naplót, így nem maradhatott el az örömtánc sem, miközben betoppant a Mikulás, aki a puttonyában mindenféle finomságot rejtegetett a gyerkőcök számára. A Télapó és segítői mindenkit egyesével megdicsértek, és a kicsik néha félve, de nagyon ügyesen léptek a Mikulás elé.

A délután után nem csak tanáraink apróságai kaptak jóleső meglepetést, hanem a szereplő (11. A) osztály is. Igaz utóbbiba nem a zsákkal érkezett a Mikulás, hanem néhány tanárnő egy csokis-keksz tortával.

Bodnár Lili Anna 11. A osztály