Fenntarthatósági témahét

2019. március 18- 22. között kerültek megrendezésre a Fenntarthatósági témahét (Zöld-hét) rendezvényei. Intézményünkben Takács Judit tanárnő már évek óta megszervezte ezt a programsorozatot eddig is, ami témájában ugyanezeket a kérdéseket érintette időről időre megújítva, érdekesebbnél érdekesebb lehetőségeket felvillantva a téma sokszínű tárgyalására. Korábban a Föld napja köré szerveződött ez a tematikus hét.

Hétfő délelőtt előadást hallhattunk Ecuador barlangjairól. Az előadó az ATOMKI munkatársa volt: László Elemér.
Kedden a 2. emeleti folyosón Dr. Jándy Klára, egykori diákunk tiszteletére megrendezett természetfotó kiállítást Nagyné Kocsiscsák Anita tanárnő nyitotta meg. A kiállítók (a hagyományok szerint) búcsúzó diákjaink közül kerülnek ki. Az idén Hartyányi Panna Zsuzsanna és Kutasi Edina képeiből válogattunk, akik a 12. C osztály tanulói.
Szerdán és csütörtökön kutató diákjaink mutatták be eredményeiket. Szabó Bence (12.B), Vitár Liliána (12.C), Papp Angelika (12.C) a Sántha Kálmán Szakkollégiumot népszerűsítették a biológia iránt érdeklődőknek. Irinyi Dóra (11.A) a tejről, Répási Gergő (11.C) a szőlő gyógyhatásáról mesélt.
Márkus Veronika (9.B) Lavoisier életét mutatta be, Jónás Bence pedig finnországi élményeiről mesélt.
A 2. emeleti folyosón az újrahasznosítás jegyében ötletes tárgyak kerültek kiállításra.
A 12. évfolyam tanulói biológia órákon olyan beszámolókat készítettek, amelyek hazánk nemzeti parkjait mutatta be és Földünk környezetvédelmi gondjaira irányította a figyelmet .
A 8. évfolyam pedig a vízzel való takarékoskodásról beszélgetett a víz világnapja alkalmából. Erre a világnapra faliújság is készült.
A rendezvénysorozatot a természettudományi munkaközösség tagjai állították össze.