Egy év után

A mi iskolánkban minden diák és tanár előbb utóbb megtanulja az alábbi mozaikszót: KöMaL. (Abban már nem vagyok biztos, hogy azt is tudják, hogy mit jelent ez a szóösszevonás… Akkor hulljon le a lepel: Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok.)

A 2018/ 19-es tanévben tanulóink ismét kiemelkedően szerepeltek az egész tanéven át tartó feladatmegoldó versenyen. Az elismerő oklevelek augusztus végén érkeztek meg iskolánkba. Békési Ábel 12. C osztályos tanuló P-jelű elméleti fizikai feladatok versenyén 4. helyezést ért el, Kertész Balázs 10. B osztályos diákunk ugyanebben a kategóriában a teljesítményével a dobogó második fokára jutott.

Menyhárt Tamás 11. B osztályos tanuló a G-jelű fizikai gyakorlatok versenyében hatodik és hetedik helyet szerezte meg, míg Nagy Zalán 11. B osztályos diákunk szintén ebben a kategóriában a negyedik helyezettként aratta le a munkájának a gyümölcsét.

Felkészítő tanáruk, Tófalusi Péter köszönőoklevelet kapott az eredményes munkájáért. Szeretettel gratulálunk az iskola egész közösségének nevében. Október végén a versenyzők egy ankét keretén belül vehetik át a díjakat, ahol a rendezvényen előadások is színesítik ezt a találkozót a fizikusok szakmai berkeiben.

Perla Erzsébet