Vezetőségi közlemény a digitális munkarendről

Kedves dóczys Diákok és Szülők!

Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az iskolánkban folyó digitális online tanítás kereteiről.

A kiválasztott lehetőség, amelyen a távoktatást megszervezzük a saját szerverünkről működtetett Moodle-felület, amely az iskola honlapjáról érhető el. A tanáraink már ma megkezdik ezen a felületen a munkát.

Mivel mind a pedagógusnak, mind a diákoknak viszonylag ismeretlen ez a távoktatásos terep, ezért arra kérjük tanulóinkat, hogy felelősséggel viszonyuljanak az új helyzethez, hiszen minden, ami az elkövetkezendőkben az online iskolában zajlik az ő épülésüket szolgálja,  értük s velük együttműködve történik majd.

Mi felnőttek már  tudjuk, megtapasztaltuk, hogy sok nagyszerű dolog előzménye krízishelyzet, bizonytalanság volt.

A diákok feladata a digitális munkarend idején

  • A digitális munkarendünket kétféle óratípusra terveztük: szinkronórára és aszinkronórára. Az eredeti osztályórarendünkben satíroztuk a szinkronórákat, amikor a tanárok online rendelkezésre állnak a Moodle felületén, ahol az egész digitális oktatást megszerveztük.
  • Az osztályórarendek nem csak a Moodle felületén, hanem a honlapon is rendelkezésre állnak.
  • A szinkronórákon túl önállóan osztják be a diákok az idejüket! Igyekezzenek a napi feladataikat befejezni lehetőség szerint este hatig, mert a tanáraik folyamatosan ellenőrizhetik őket.
  • Minden hétfőn reggel felveszik a kapcsolatot az osztályfőnökükkel, továbbra is ő lesz a legfőbb információforrás.
  • Minden nap megnézik az órarendjük szerinti tananyagot, foglalkoznak a kijelölt anyagrésszel, ha elakadnak kérdéseket tehetnek fel a Moodle felületén a tanáraiknak.
  • A szinkronórák keretében tartják a kapcsolatot a szaktanáraikkal. Ezek az órák adnak lehetőséget az azonnali kérdések megválaszolására, mindkét részről.

A szülők feladata a digitális munkarend idején

  • Fokozottabb figyelemmel és érdeklődéssel kövessék gyermekük napi időbeosztását és tanulását.
  • Ha úgy látják, hogy nehezebben boldogul, vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel, aki a szaktanárokkal kapcsolatban áll.

2020. március 17 .                                                       Az iskola vezetősége