Kísérletező szakkör a Dóczyban

Kedves hatodikos tanulók!

Hagyományteremtő szándékkal természettudományos kísérletező szakköri foglalkozásokat indítunk a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában. A foglalkozásokon saját vizsgálatokon keresztül ismerheted meg a természetet, illetve figyelheted meg mindazt, amit a Természettudomány órákon tanultál.

A foglalkozások időtartama 2×45 perc, amelyek ingyenesen látogathatók.

A foglalkozások tervezett időpontjai és tematikája:

2021. október 5. (kedd), 16:45 – 18:15 – Készítsünk szivárványt a konyhában!

2021. október 19. (kedd), 16:45 – 18:15 – Most akkor sűrű vagy nagy a sűrűsége?

2021. november 9. (kedd), 16:45 – 18:15 – Jojózzunk egyet!

2021. november 23. (kedd), 16:45 – 18:15 – Hogyan lehet egy felület feszült?

2021. december 7. (kedd), 16:45 – 18:15 – Hamupipőke a laborban – avagy nem csak lencsét lehet válogatni

2021. december 21. (kedd), 15:00 – 16:30 Az igazi vegyészeknek virágoskertje és karácsonyfája is van

2022. január 11. (kedd), 16:45 – 18:15 – Szökőkút a laborban

2022. január 25. (kedd), 16:45 – 18:15 – Vízzel tüzet, tűzzel vizet

A foglalkozásokat kizárólag jelenléti formában, az éppen aktuális szabályok betartásával valósítjuk meg. Amennyiben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a foglalkozások jelenléti megtartását, a foglalkozások későbbi időpontokra kerülnek áthelyezésre.

A foglalkozásokkal kapcsolatban érdeklődni, illetve azokra jelentkezni a barany.zsolt@doczy.reformatus.hu email címen lehet. A jelentkezéshez a gyermek nevét és iskoláját kérjük megjelölni.