Dóczysok sikere Macedóniában

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma három éve részese az Európai Unió által támogatott Erasmus+ programnak.

A gimnázium küldöttsége nemzetközi diákkonferenciára utazott március 19-25 között a Skopje melletti Kumanovóba a „Youth at work” (Fiatalok a munkában) című sorozat utolsó állomására. A nyolc partner ország képviselői legutóbb 2016 novemberében, Debrecenben tanácskoztak a fiatalok munkalehetőségeiről. Ez alkalommal is országonként négy diákból és két tanárból álló delegációk vitatták meg az aktuális kérdéseket.

A program a diákok által előzetesen elkészített prezentációk köré szerveződött. A feladat egy fiktív vállalkozás beindítása, felépítése, reklámozása volt, ehhez minden technikai eszközt igénybe lehetett venni. Az elképzeléseknek csak a fantázia szabott határt, csomagjaikat a diákoknak angol nyelven kellett bemutatni.

A képeken: Bereczki Medárda 11.A, Gacsályi Zsófia 11.B, Szabó Árpád 11.A és Vas Ruben 11.C., Hodossy-Takács Krisztina és Sápiné Teleki Mária tanárnők.

A dóczys diákok elnyerték a legjobb promóció díját!

A házigazdák a reális vállalkozási körülményeket is bemutatták, cégeket, kis- és közepes vállalkozásokat kerestünk fel, találkoztunk helyi önkormányzati vezetőkkel, valamint az országba akkreditált EU nagykövettel. A tv21 televízió délutáni kulturális műsorának fél órás adását szentelte a program ismertetetésének, a fővárosi stúdióba néhány diák is meghívást kapott. A szakmaiság mellett a Balkán etnikai, nyelvi, földrajzi sokszínűségével, valamint különleges konyhájával is megismerkedtünk.