Online Interaktív Kiállítás Debrecenről

A Debreceni Szomszédfesztivál keretében Online Interaktív Kiállítás készül Debrecenről.

A Miutcánk.hu közösségi oldallal közösen szeretettel ajánljuk diákoknak a városi alkotójátékokat és a hozzájuk kapcsolódó nyereményeket.

Az alkotásokat a szomszedfesztival@gmail.hu email címen vagy a Szomszédfesztivál Fb-oldalán poszt formájában várjuk. A beérkezett anyagokból felépülő online kiállítás április végén nyílik meg, az esemény alakulása a Szomszédfesztivál Fb-oldalán követhető.

A három városi kihívás:

DEBRECENI LELTÁR

Készíts egy debreceni verziót Örkény István Leltár című novellájából kiindulva. Vedd számba azt a 20 dolgot, jelenséget, történést, hangot és érzetet, amik Debrecenben fontosak számodra. Gondold végig, mi az, amit nap mint nap látsz, és mi az, ami bár ott van, de nem látszik.  Mik azok a dolgok, amiket szeretsz, és mik azok, amiket nem? Miket rögzítenél a legpontosabb leltárba? Milyen történetet mesélnek a részletek?

Az elkészült leltárad posztold ki a Szomszédfesztivál Facebook-oldalára #debrecenileltár felirattal, vagy küldd el  a szomszedfesztival@gmail.com email címre!

A beküldők között kisorsolunk egy UrbanGo ajándékutalványt. De mi is az az UrbanGo? Egy városi kaland egy 3-7 fős csapatnak, amely ötvözi a szabadulószobát és a kincsvadászatot. Mindeközben a várost is úgy látjátok, mint még soha. Gyönyörű debreceni környezetben sétálva, titkos jeleket követve és rejtvényeket megoldva jut el a csapat egyik állomásról a másikig, végül a kincsig. >> debrecen.urbango.hu

ÖRKÉNY ISTVÁN – LELTÁR Dombos táj (zivatar után) 3 gomolyfelhő 1 halastó 1 gátőrház 1 férfi (az ablakon kihajolva) 1 kiáltás 1 jegenyesor 1 sáros út Kerékpárnyom (a sárban) 1 női kerékpár 1 kiáltás (az előbbinél hangosabb) 1 pár szandál 1 szoknya (a szélben lobogva, a csomagtartót csapkodva) 1 milflőrmintás blúz 1 darab amalgámtömés (fogban) 1 asszony (fiatal) 1 kiáltás (még hangosabb) Új kerékpárnyomok 1 becsukódó ablak Csönd

FOLYTASD A VIDEÓT!

Neked mit jelent Debrecen? Folytasd a videót, amit a Csokonai Színház színészei kezdtek el!

Válaszd ki az alábbiak közül egyik befejezetlen mondatot, és egy rövid videóban egészítsd ki a gondolataiddal.

Debrecen nekem… 10 év múlva Debrecen… Szeretem Debrecenben… Nem szeretem Debrecenben… Álmaimban Debrecen…

Figyelj rá, hogy a felvételt fekvő formátumban és csendes környezetben készítsd! A videót küldd el a szomszedfesztival@gmail.com email címre! A beérkezett asszociációkból egy kisfilmet vágunk össze, ami kirajzolja majd, mit jelent a város a Debrecenben lakóknak.

A beküldők között három ajándékkártya utalványt sorsolunk ki, amely felhasználható bármely a Csokonai Színház játszóhelyein bemutatásra kerülő előadásra, színházbejárásra, a színház által megrendezett kiállítások, tárlatok látogatására, vagy az általa kiadott könyvek, kiadványok megvásárlására.

VÁLJ EGGYÉ A VÁROSSAL! – Szoborcsellendzs a Debreceni utcákon

A Miutcánk Szomszédfesztivál és a MODEM fotópályázata.

Egyperces köztéri szobrok alkotására hívjuk a debrecenieket! Keress(etek) a szabadban egy inspiráló térelemet, formát, utcabútort vagy épületrészletet, és helyezkedj(etek) el hozzá képest úgy, hogy a látvány az ember és a város kapcsolatáról meséljen! Fontos: Légy részese a megszületett egyperces alkotásnak! A mozdulatlanul töltött idő alatt figyelmed szenteld az újdonság és a szokatlanság szülte hatásoknak.

Az élő köztéri szoborról készült képet posztold ki #egypercesszobor #eggyéválok felirattal a Debreceni Szomszédfesztivál Facebook-oldalára, vagy küldd el a szomszedfesztival@gmail.com email címre!

A beküldők között kisorsolunk három éves belépőt a MODEM-be.

A kihívást  Erwin Wurm kortárs, osztrák képzőművész egyperces alkotásai  ihlették, melyek alapjaiban fogalmazzák újra a szobrászatról való gondolkodást.

Varga Nikolett
Csokonai Színház