Ka-Va-L-Ká-D olvasókör Olvasmánylista 2018/19-as tanév

Kedves OLVASÓKÖRÖSÖK!

Remélem, hogy az elmúlt egy hónapban már csodás élményekben volt részetek, sőt talán olyan idézet is hatott Rátok, amit majd szeptemberben meg fogtok osztani egymással a 2018 /19-es tanévének első önképzőkörén. Tavaly azt terveztük el szeptemberre, hogy idézeteket, verseket olvasunk fel, és azokról fogunk beszélgetni.

Az alábbiakban találjátok azt a listát, amit az ajánlataitokból sorrendként kialakítottam. (Az első helyen álló regényt októberhez kell rendelni.) Ha kedvetek támad olvasni, akkor innen is válogassatok, mert az előregondolás segíti, hogy a tanulás mellett se okozzon majd gondot megtartani az olvasóköröket.

Természetesen bárki csatlakozhat az olvasókörhöz. Külön felhívom a figyelmét erre a programra a négy évfolyamos képzésre érkezőknek, hiszen jó lehetőség, hogy olyanokkal ismerkedjenek meg, akikkel az olvasás szeretete összeköt, és egy új intézményben ez is segít(het)i a beilleszkedést.

További kellemes szünetet kívánok, és legyen az idei nyárban sok olyan pillanat, ami fontossá válik a lelki fejlődésetekben!

Debrecen, 2018. július 15.

Perla Erzsébet

Olvasmánylista

1. Szabó Borbála: Nincsenapám, se anyám

2. Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

3. Leiner Laura: Iskolák versenye 2. rész

4. N. H. Kleinbaum: Holt Költők Társasága

5. Anna Lyndsey: Lány a sötétben

6. Rafael Ábalos: Grimpov – A láthatatlan út

7. Gabriel García Márquez: Száz év magány

8. Paula Hawkins: A lány a vonaton

9. Jane Austen: Büszkeség és balítélet

10. Chuck Palahniuk: Harcosok klubja