Vakációban

Immár két hete kitört a vakáció. Mindenki kézbe vehette a bizonyítványát, aki az évzárón megjelent. A három végzős osztályunk sikeres érettségit tett, s a tanárok is elkészítették összegzéseiket az idei tanévről. Június utolsó napján a pedagógusoknak is elkezdődik a nyári szabadság a záró értekezlet után.(Szerdánként tartunk 9 és 11 óra között ügyeletet.)

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy június 20-án a PIM-ben Szabó Magda kiállítás nyílt, ahová a tárgyak többsége a nálunk lévő hagyatékból került. Intézményünkben is a nyár a készülődés jegyében telik, hogy méltóképpen ünnepeljük iskolánk leghíresebb tanítványa születésének centenáriumát.

A magyar református egyház 450. évfordulójára a Nagytemplomban június 25-én hálaadó úrvacsorás istentisztelettel emlékeztünk, azt állítva a középpontba: „Erős vár a mi Istenünk”. Ezen az ünnepélyes alkalmon Áder János köztársasági elnök úr is részt vett. Szervezőként Ablonczy Béla kollégánk döntő szerepet vállalt.

Mindenkinek kívánunk jó pihenést, maradandó élményeket az idei nyárra. S e szerint éljetek a pihenés, a szabadabbnak tűnő hónapok ideje alatt is. „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1 Péter 5:7)