Határtalanul! Program 2020.

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának 55 tanulója és 5 tanára vett részt a „Nagy erdélyi körutazás” című pályázat megvalósításában. A programot eredetileg 2020 őszén kellett volna véghez vinni, azonban az akkori járványügyi helyzet nem tette lehetővé azt.

A program első lépéseként a gyermekek játékos felkészítő foglalkozáson vehettek részt. Ennek keretében megismerkedhettek néhány meglátogatandó helyszín látványosságaival, illetve a határon túli magyarság életkörülményeivel.

2021. június 1-jén, a Magyarság Háza támogatásával, tanulóink egy rendhagyó irodalomórán vehettek részt. Lőrincz P. Gabriella költőnő látogatott el az iskolánkba, hogy megtartsa az „Istennel az irodalomban” című előadását.

2021. június 4-10. között Trianon100 témahetet tartottunk. Ennek keretében kiállítást rendeztünk az iskolában, illetve az akkor 7.B osztályos tanulók egy emlékműsorral készültek.

A témahétről szóló beszámoló a https://bit.ly/3cbVr4v, a műsor pedig a https://youtu.be/giXU4rzviIw linken tekinthető meg.

A kirándulásra végül 2021. szeptember 8-12. volt lehetőség. Ennek keretében a következő körúton vettünk részt: Nagyvárad – Nagyszalonta – Arad – Déva – Vajdahunyad – Nagyszeben – Fogarasi-havasok – Prázsmár – Mohos tőzegláp – Szent Anna-tó – Csíksomlyó – Gyimesközéplok – 1000 éves határ – Farkaslaka – Parajd – Szováta – Mezőbergenye – Torda – Kolozsvár – Bánffyhunyad – Királyhágó.

A program zárásaként 2021. október 11-én egy játékos vetélkedőt szerveztünk, amelyen a programban részt vett tanulók megmutathatták, hogy milyen új ismeretekkel gazdagodtak.

A teljes program bemutatására készült egy videó is, amely a https://youtu.be/foSVe5ZGyZE linken tekinthető meg.

A lehetőséget ezúton is hálás szívvel köszönjük!

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

A pályázati azonosító: HAT-20-01-0424

A támogatás összege: 4.336.825,- Ft