Évkezdő hagyománnyá vált: Égerházi Imre alkotódíj átadó

Immáron 13. alkalommal adta át Égerházi Péter újságíró az édesapja tiszteletére létrehozott alkotói ösztöndíjat. A díjat olyan tehetséges dóczys diákok kaphatják meg, akik a képzőművészet területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Idén Irinyi Dóra 10.A osztályos tanuló részesült az elismerésben. Rövid bemutatkozásában elmondta, hogy már gyermekkora óta szenvedélye a rajzolás, az alkotás. Leginkább csendéleteket szeret festeni. Számos rajzpályázaton is sikeresen szerepelt, de a legnagyobb elismerést számára a tavaly télen meghirdetett Kárpát-medencei REFORMÁCIÓ 500 rajzpályázat hozta el, ahol országos első helyezést ért el. A díjnyertes alkotás a Dóra munkáiból rendezett kiállításon megtekinthető.

Az ünnepély Végh Orsolya 11. C-s diák magyar népdalcsokrával kezdődött, majd Ilyés Ilona igazgatóasszony köszöntő szavai után, a díjazott rövid bemutatkozása következett, majd Égerházi Péter újságíró adta át az ösztöndíjat.  Úgy vélekedett, valamiféle eleve elrendelés lehetett, hogy 13 évvel ezelőtt a Dóczy Gimnáziumban létrehozott Galéria vállalta fel Égerházi Imre festőművész örökségének, emlékének továbbvitelét, hiszen a festőművész nem volt köthető korábban a Dóczyhoz. Mégis egy nemes, ma már hagyománynak mondható vállalás indult el, s ennek köszönhetően a korábbi díjazottak között többen vannak, akik a képzőművészettel foglalkoznak hivatásszerűen, s ez nagy örömmel tölti el őt és a testvéreit, akikkel közösen alapították az ösztöndíjat.

Dórinak gratulálunk az ösztöndíjhoz, és további munkálkodásához Isten áldását kívánjuk!