2021. évi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia

,,Az ember kezdetektől fogva a teremtett világ és saját maga megismerésére törekszik, és próbál választ adni arra a filozófiai alapkérdésre, hogy ez lehetséges-e.

A most díjazott diákok is hordozzák a talentumoknak azt a tömegét és azt a szintjét, amellyel az eddigi nagy tudósok nyomdokába léphetnek és idővel ők maguk is példaképekké válhatnak.

A 2021-ben online, kilenc tudományterületen megrendezett Nemzetközi Diákolimpiákon a magyar diákok 3 aranyérmet, 14 ezüstérmet és 14 bronzérmet szereztek.” – méltatta Kásler Miklós miniszter úr hétfőn a 2021. évi Nemzetközi Biológiai, Csillagászati és Asztrofizikai, Filozófiai, Fizikai, Földrajzi, Informatikai, Kémiai, Matematikai és Nyelvészeti Diákolimpiákon eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat. Így a Dóczyból Kertész Balázs 12.B osztályos diákunk MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesült:

a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián nyújtott teljesítményéért. Tófalusi Péter tanár úr pedig a felkészítő munkájáért kapott elismerést. Mindkettőjüknek szeretettel gratulálunk!