„Mélyre ástad.”

2022. január 21-én ezzel a címmel – Szabó Magda Páva, sziget, bokor költeményéből az egyik verssorát kölcsönöztem – az író műveiből és a vele készült interjúrészletekből irodalmi összeállítással képviseltük intézményünket a magyar kultúra napja alkalmából a Nagytemplomban a „Több mint 200 gondolat, hang és mozdulat” elnevezésű eseményen.

Karacs Zsófia, Váradi Eliza Sára (9. A), Tóth Júlia (9. B) Kontor Petra, Miklósi Noémi, Vincze Lilla (11. C), Csarnai Dorina (12. C) elődadásában hallhatta a közönség a szövegeket, és Kálmán Dorka 10. A osztályos diák fuvolajátékával teremtette meg a befogadóknak – a mély gondolatok és érzések elhangzása után –, hogy ki-ki a saját lelkébe alá tudjon szállni.

A DRHE hallgatóinak műsorában láthattunk volt dóczystákat: Hodossy-Takács Sámuel szavalta a Himnuszt, és Nagy Zsuzsa páros néptáncot adott elő a testvérével. Horogh Petra volt dóczys diákunk (DRHE tanító szakának hallgatója) és az édesanyja (a Nagytemplomi Lelkészi Hivatal munkatársa) a kijáratnál muffint osztogatott a távozóknak a rendezvény zárómomentumaként. Az ő véleményük a következő volt, a mi blokkunk hatását így fogalmazták meg: Aki eddig nem szerette vagy nem ismerte Szabó Magda művészetét, az most megszerette. Petra pedig felsóhajtott, és megosztotta velem, hogy közben visszaemlékezett arra, amikor még ő is részese volt egy-egy osztályműsornak.

Főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök úr is megtisztelte jelenlétével ezt az alkalmat, és örülünk, hogy ebben a formában is láthatta, hogy a debreceni református oktatási intézményekben lelkes diákok és tanárok szívügyüknek tartják, hogy talentumaikkal jól gazdálkodva értékeket közvetítsenek. Köszönjük a szülőknek, akik eljöttek megtekinti a műsorunkat.

Indulóban…
A főpróbán …
A műsor