Kedves OLVASÓKÖRÖSÖK!

Bizonyára a nyárban nem kell Benneteket arra biztatni, hogy találjatok magatoknak elfoglaltságot. 🙂 Úgy vélem, hogy egy hónap pihenés után, talán az önképzőkörösök már szívesen kézbe vennének egy-egy könyvet – azt is szem előtt tartva, hogy a Ka-Va-L-Ká-D olvasókörön az előzetes (!) tervek szerint hogyan követik majd egymást az epikai alkotások.

A juniorok tagozatán túl sok ajánlás érkezett, így tíz hónapra összeállítottam a listát, de a többit is megjelenítettem, hogy a könyvmolyok kaphassanak további ötleteket. A 10., 11. és 12. évfolyamosoknál a jól bevált felolvasós alkalom bónuszként került a listára. Nálatok az első két alkalom – a kérésetekre – a hosszabb terjedelmű művekre épül. (Az sem elhanyagolható, hogy ezek az iskolai tananyaghoz is szervesen kapcsolódnak.)

Kellemes órákat kívánok ezeknek az alkotásoknak az olvasása közben (is)! Ha valaki érdeklődését felkeltette – cím alapján valamelyik regény –, akkor ne habozzon fellapozni, és aztán kukkantson be a jövő tanévben hozzánk!

Kedves hetedikesek, a meghívás rátok is vonatkozik. Ti inkább a juniorok listáját tanulmányozzátok! A kilencedikesek viszont ne pusztán a saját olvasókörüket látogassák, hanem igyekezzenek betekinteni a nagyok olvasókörére, és próbálják a sokszínűség jegyében tágítani a nézőpontjukat a könyvek stílusának, témájának tekintetében, hiszen a világban nagyon sok felfedeznivaló való az érzések, gondolatok megismerése során is, ami a lelket nemesíti. A nyitottság nem pusztán a társasági életünkben erény, hanem az irodalmi ízlés alakulásában is!

További szép szünetet kívánok: tele olyan pillanatokkal, amelyeket Ti is megőriztek az életetek könyvének lapjain! Aztán pedig talán még az olvasókörön is megosztotok egymással, mert ott vagy, ahol megértenek… 🙂

Debrecen, 2017. július19.

Perla Erzsébet