Idegennyelvi hét

plakatok_nyelvi_het_A4

Az elmúlt héten (február 13-17.) tartottuk iskolánkban az IDEGEN NYELVEK HETÉT. Az angol, német, francia és olasz tanórákon az idén is érdekes programok, vetélkedők részesei lehettek tanulóink.
A 7. évfolyamon kedvenc országukról készített prezentációt mutattak be a diákok. A zsűri Czérna Orsolya (7.B)  Hawaii-ról szóló előadását ítélte legjobbnak.
A 8. évfolyamosok prezentációs témája a példakép volt. Ilyés Márton (8.A) Martin Luther Kingről készített bemutatójával nyerte el az I. helyezést. A példakép témája plakátokon is megjelent. A legkiemelkedőbb alkotás Kiss Keve 8.B osztályos tanulóé lett.
A 9. évfolyamosok szónoki beszéd előadására vállalkoztak. A zsűri Szabó Annamáriának (9.A) ítélte az I. díjat. Selena Gomez fiatalokat inspiráló beszédét hallhattuk tőle.
A német csoportokban a nemzetközi konyha volt a feldolgozott téma. A tanulók plakátokat készítettek és előadásokat tartottak. A legkiemelkedőbbnek Porkoláb Menyhért (8.B) és Király Zsuzsanna (9.C) munkáját tartották.
A 10.-esek Kahoot-vetélkedő formájában mérték össze tudásukat kulturális témákban. A nyertes csapat tagjai : Szabó Péter, Nyilas Kristóf, Gere Kristóf.
A német csoportban Farkas Petra (10.B) prezentált kiemelkedően az álomutazás témájában.
A 11. évfolyamon kiscsoportos vetélkedő zajlott az iskolában tanulható négy idegen nyelv kultúrájához kapcsolódó kvíz alapján.
Február 14-én délután az Euroexam Nyelvvizsgaközponttal közös szervezésben próbanyelvvizsga jellegű írásbeli versenyt tartottunk. Erre a város más iskolájából is neveztek tanulók. Az írásbeli fordulót március végén szóbeli forduló követi majd.
A nyelvi hétre való ráhangolódást a francia csoportban a palacsinta-nap megünneplése segítette.
A hét programjának meghosszabbításaként február 22-én nyelvvizsgára készülő diákjaink Rádai Pétertől (Euroexam) kapnak hasznos vizsgatippeket.

Köszönjük a szaktanárok felkészítő munkáját és a tanulók lelkes közreműködését.