Szabó Magda vetélkedő

2017. március 18-án rendeztük meg a 7. és 8 évfolyamos diákoknak a Szabó Magda irodalmi vetélkedőt. Az idén a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghívtuk a két debreceni református általános iskolát is. A DRK Általános Iskolája egy, a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola és intézményünk négy-négy csapattal képviseltette magát.

Szabó Magda Mondják meg Zsófikának című regényéből kilenc csapat versengett. A zsűriben a pontokat elnökként Keczán Mariann muzeológus, tagként Labonczné Varga Éva és Krómer Erika tanárnő ítélte oda.

A délután során egy írásbeli feladat volt, amit totó formájában kellett kitölteni. Ez a feladat azt mutatta, hogy alig-alig van különbség a csapatok alapos felkészültsége között. A villámkérdésekben is minden résztvevő igyekezett a legtöbb pontot megszerezni. A harmadik feladatban a memória sok esetben cserben hagyta a versenyzőket, de annál jobban derült ezen a közönség. A kockáztatással járó negyedik feladatban jól kellett felmérni azt, hogy a válaszban teljesen biztosak-e vagy inkább várnak egy megerősítő segítségre, hogy ne ússzon el minden pont meggondolatlan próbálkozás esetén. A két utolsó szóbeli feladat a szociális kompetenciára hatott, és drámapedagógiai elemeket vonultatott fel.

A csapatok közt kevés volt a pontbeli különbség, sőt a negyedik helyen hármas holtverseny is kialakult. A végeredmény a következőképpen alakult:

Helyezés

Csapattagok

Iskola

I. (48, 5 )

1. Müller Lili

2. Ökrös Dalma

3. Veres Anna

KFRGYÁI

II. (46,5)

1. Nagy Boglárka

2. Szabó Szonja

3. Szalóki Emese

DRKÁI

III. (45, 5)

1. Borbély Havaska

2. Csatári Veronika

3. Sajtos Tímea

DRKDG

IV. (44,5)

1. Kiss Eszter

2. Parti Bianka

3. Vitéz Anna

KFRGYÁI

IV. (44, 5)

1. Éles Dóra

2. Répási Dóra

3 Végh Dorottya

DRKDG

IV. (44, 5)

1. Szabó Boglárka

Mercédesz

2. Kalmár Eszter

3. Lengyel Kata

DRKDG

V. (41,5)

1. Bányai Angéla

2. Császár Zsófia

3. Csendom Anna

KFRGYÁI

VI. (39,5)

1. Cserta Dóra

2. Fekete Petra

3. Szabó Zsuzsanna

KFRGYÁI

VII.

(37, 5)

1. Nagy Andrea

2. Márkus Veronika

3. Takács Eszter Kincső

DRKDG

A jutalomkönyvek és a csokik mellett a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskolájának győztes csapata (8.B) hazavihette az iskolai könyvtáruk számára a PIM felajánlásaként két kiadványukat. A felkészítő tanáruk szintén átvehette ezt a két kötetet.

Reméljük, hogy vendégeink jól érezték magukat ezen a délután! Köszönjük a felkészítő tanárok és a zsűri munkáját. Mondják meg mindenkinek a délután résztvevői, hogy olvasni jó, versenyezni szórakoztató, és öröm találkozni az irodalmat szerető kortársakkal és felnőttekkel.

« A 6 »

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.