Szárnyak-fotókiállítás

2019. december 17-én a Wright fivérek emléke előtt tisztelegtünk – mert azon a napon emelkedtek a magasba 116 évvel ezelőtt – iskolánk 3. emeletén nyílt fotókiállítással. Kövesdi Róbert 12. C osztályos tanulónk repülőgépekről készített fotói álmélkodással töltené el még a repülés úttörőit is. A fényképeket  9. A osztályos tanulóink egészítették ki egy-egy ideillő idézettel, amelyeket, stílusosan papírrepülőkre írtak fel, ezzel erősítve azt, hogy a levegőbe emelkedés titka évszázadok óta vonzza az embereket.
A megnyitó beszédet Takács Judit tanárnő – egyben a kiállítás szervezője – és Tassonyi Márk, a Debreceni Repülőtér Földi Igazgatóságának képviselője tartotta. A kiállítás kísérőrendezvényeként a 4. tanórában  Révész Dávid – iskolánk egykori diákja – mutatta be egy pilóta életét. Hiteles előadásának részeként különleges légi felvételeket csodálhattunk meg, de már a terembe lépve a hófehér egyenruhája és egyenes tartása kivívta a végzős diákjaink elismerését, mert megérezték az előadó megjelenésében a méltóságot, hiszen a levegőt meghódítók tiszteletét sugároznak maguk körül. (Olyan hivatásuk van, ami kevesek számára elérhető, hiszen nagyon komoly fizikai feltételeknek is meg kell felelni az alkalmassági vizsgán.)
Kövesdi Róbert az elhivatottságát a téma iránt azzal is kifejezésre jutatta, hogy a földi személyzet feladatainak a világát tárta fel a hallgatóság előtt érdekes összefoglalójában ebben a témakörben, amiről mi laikusok gyakran elfelejtkezünk, mert a csendes segítők gyakran a köztudatban háttérbe szorulnak, rosszabb esetben teljesen figyelmen kívül hagyják őket, holott az összjátékban elengedhetetlen a szerepük.

Öröm számunkra, hogy a DRK Dóczy Gimnázimában a diákok érdeklődési körének a tanáraik igyekeznek bemutatkozást biztosítani, valamint az egész közösség számár megismerhető formába álmodják.