Mese- és novellaíró pályázat

A DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke – az egyetemi önképzőköri program keretében – nyílt mese- és novellaíró pályázatot hirdet egyetemi hallgatók és középiskolások részére. A pályamunkák beadásának határideje: 2019. december 20. Az eredményhirdetést a 2020. január 22-i Magyar Kultúra Napja ünnepségünkön tartjuk.

A pályázaton egy (maximum három) eredeti mesével, mesenovellával, novellával, tárcával, illetve egy mese- vagy novellafüzérrel lehet részt venni, minimum 3-5.000, maximum 10-15.000 betűhely terjedelemeben.

Az elkészült írásműveket elektronikusan a vitez.ferenc@drhe.hu e-mail címre, illetve három példányban kinyomtatva az egyetem tanítóképzési intézetének oktatásszervezői irodájában kell leadni, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék részére címezve. A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg: 1. egyetemisták (tanító és hitéleti képzéseinken résztvevő nappali és esti tagozatos hallgatók), 2. középiskolások (a DRK Gimnáziuma, a Dóczy-gimnázium és más református középfokú oktatási intézmények diákjai) számára. A helyezettek írásai, valamint a zsűri által megjelenésre alkalmasnak ítélt pályázatok a DRHE 2020 tavaszán megjelenő hallgatói irodalmi antológiájában nyomtatásban is napvilágot látnak, a szerzők az oklevelek mellett abból tiszteletpéldányokat kapnak.