Kék vödrök és cipősdobozok álma

Kérő kék vödrök már sorban állnak,
Szolgálatukhoz csak Téged várnak.
Cipősdobozok díszöltözetben
ne maradjanak megtöltetlen!
Tartós élelmiszer örvendeztet,
ott, ahol az ínség megkönnyeztet.
Minden doboz apró kincseivel
gyerekmosolyt fakaszt szeretettel.

A hétfői istentiszteleteken és a közös szülői értekezleten meghirdettük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, intézményünk az idén is csatlakozott a Dorcas és a Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, és részt veszünk az adventi adománygyűjtésekben. A tartós élelmiszereket a kék vödrökbe és papírdobozokba helyezzük el, hogy a rászoruló családokat segíteni tudjuk az ünnep felé közeledve.

A cipősdobozokat folyamatoson fedjük, és osztályonként egyet fel lehet venni a hét végéig (XII. 7.). Kopogtassatok a tanári folyosó ajtaján, és kiadjuk a dobozt! Természetesen mindenki maga is készíthet cipősdobozt, és leadhatja a tanáriba. Igyekezzünk gondolni a kamaszfiúkra is, mert országszerte rájuk kevesebb figyelem fordul az adományozók körében. Néhány diák már csinos csomagot tud összeállítani, ha pedig egy osztályban mindenki hoz valami apróságot, akár pillanatokon belül több doboz is megtelik. Nagyon jó érzés az a tudat, hogy valaki örömmel bontogatja az ajándékot, amit mi állítottunk össze, és talán egyetlen meglepetés az ő ünnepében. Így valóban önzetlenül adhatunk, mert nem várunk semmit vissza!

Arra biztatunk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten csatlakozzon a kezdeményezésekhez! Nem törekszünk kötelezően a számszerűségre, de mégis jó lenne, ha az elkövetkezendő napokban egyre többen tartanák fontosnak, hogy ez a gyűjtés sikeres legyen a DRK Dóczy Gimnáziumában.