Címlap

Hírek

Étkezési kártya / diákigazolvány

Kedves Diákok!

November 3-ától (hétfőtől), a menzán csak diákigazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő étkezési kártyával lehet ebédelni. Kérek mindenkit, hogy hozza magával a diákigazolványát, hogy azt az ételkiadó pultnál lévő terminálon le tudja húzni. Akinek nincs diákigazolványa, az a gazdasági irodában fogja megkapni az ideiglenes étkezési kártyáját.

Üdvözlettel: Szilágyi János

Módosítás: (2014. október 29. szerda, 09:18)

 

Biológus programok a Dóczyban

Milán,a „madaras”-ismét színre lép

Október-madármegfigyelési hónap. Ennek apropóján tartotta meg előadását Sáfrány Milán,8. b osztályos tanulónk a Díszteremben október 16-án, csütörtökön. Az érdeklődők megtudhatták, hogy mi folyik egy madárgyűrűzés során, milyen a Hortobágy állatvilága, hogyan kell helyesen etetni a madarakat télen. Beszámolóját saját maga által készített színvonalas képekkel illusztrálta. A végén „csokidobálós „ versennyel próbára tehettük emlékezetünket, hogy mire is emlékszünk az elhangzottakból.

 

Az állatok napja iskolánkban

Október eleji nevezetes nap az „állatok napja”- ennek megünneplése a hagyományos plakátkiállítással történt meg. A biológia előadó előtti folyosón a hetedik évfolyam A és C osztályának munkáiból nyílt kiállítás. A gyerekek kedvenc állataikat rajzolták meg, vágtak, ragasztottak, végeztek kutatómunkát egy-egy témával kapcsolatban. Az alkotások november közepéig lesznek láthatóak. A plakátok folyamatosan cserélődnek, így érdemes többször is arra sétálni, gyönyörködni a diákok munkáiban.

 

A programokat szervezte: Takács Judit,biológia-földrajz szakos tanár

 

Módosítás: (2014. október 20. hétfő, 10:23)

 

Tájékoztatás az étkezési díjak fizetésének új rendjéről

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A mellékletben tájékoztatást adunk a étkezési díjak átutalással vagy csoportos beszedéssel történő rendezésének módjáról.

 

Attachments:
FileLeírásFile sizeUtoljára módosítva
Download this file (ertesites.pdf)Tájékoztatás az étkezési díjak fizetésének új rendjérőlTájékoztatás az étkezési díjak fizetésének új rendjéről152 Kb2014-10-20 09:40

Módosítás: (2014. október 20. hétfő, 09:40)

 

Matula-heti körkép

Az idén dr. Fekete Károly a DRHE rektora tartotta a 12. Matula napok nyitó istentiszteletét. Az Apostolok cselekedetei 4. fejezet 15-20. versei alapján elmondott igehirdetése az aradi vértanúk idejében történelmi szinten, napjainkban talán „csak” a hétköznapok választási helyzeteiben előjövő színvallásra „kényszerítő” pillanatokról szólt, amikor felelősen nem tehetjük meg, hogy ne szóljunk közéleti meggyőződésünkről, Krisztus iránti elkötelezettségünkről. Ezek a mélyen megszólító gondolatok bibliai távlatokba helyezték a 8.A osztály drámaian vallomásjellegű műsorát, amit az aradi vértanúk emlékére készítettek. Az összeállítás eredetisége, méltósága Perla Erzsébet tanárnő munkáját dicséri. Kiemelném még a szintén a tanárnő nevéhez fűződő Szabó Magda irodalmi-történelmi emlékversenyt, amelyet ezúttal az írónő A Danaida című regényéből rendezett meg. A sokféle képességeket megmozgató vetélkedőt idén a DRK Gimnáziumának tehetséges diákjai nyerték meg. A második és harmadik helyen az Ady Gimnázium egy-egy irodalomszerető csapata végzett.

Különösen lelket és szemet gyönyörködtető pillanatokat szerzett az idén a Dóczy Galéria „Legyenek láthatóvá tetteid…” című kiállításával, amelyen Kiss Árpádné népi iparművész, palástkészítő munkái láthatók.Dr. V. Szatmári Ibolya néprajzkutató lelkes és körültekintő bemutatásából megtudtuk, hogy Kiss Árpádné az egyedüli, aki a Tiszántúlon ezt a gyönyörű mesterséget folytatja. Az iparművész a legnemesebb anyagokból dolgozik (bársony, selyem, gyapjú), és páratlan alázattal és kitartással kísérletezte ki azokat a varrási technikákat, amelyekből egyedi palástjait készíti. A kiállításon láthatók még dolmányok, bocskai kabátok, blúzok, valamint egy esküvői és egy keresztelői enteriőr. A kiállítás-megnyitó különlegességét emelte a Dóczy kamarakórusának műsora.

Eredeti színfoltja volt az idei rendezvénysorozatnak a Kabai Református Egyházközség zenés műsora.A keresztyén zenei feldolgozásokat előadta a rendkívül szimpatikus és közvetlen Sohajda Mihály, a gyülekezet lelkipásztora, aki könnyen megtalálta a közös hangot a fiatalokkal, annál is inkább, hiszen két fiúgyermeke is gimnáziumunkba jár. Közreműködött a műsorban Laczi Ervin kántor.

Végezetül szólnék még néhány szót a már kezdetektől visszatérő alkalmainkról.

Ebben az évben is megkoszorúztuk gróf Batthyány Lajos emléktábláját, megemlékezéseket tartottunk aKöztemetőben Szabó Magda írónő, Dóczy Gedeon, Koncz Aurléné, Kopányi Mária és Kunszabóné Dancs Edit egykori igazgatók sírjánál.

Kedd délután diákjaink ismét megmutathatták különböző irányú tehetségüket a Jaross Judit tanárnő vezette Ki mit tud?-on. Szerdán a harmadik órában pedig a Dóczy Kupa döntőjén szurkolhattak diákjaink a tanár-diák focimeccsen, amely a tanárok bátor helytállásával, de ugyanakkor letagadhatatlan vereségével zárult.

A mozgalmas, színes hetet a Kistemplomban tartott családi istentisztelet fejezte be, ahol Ilyés Ilonaigazgató asszony idézte fel a hét legfontosabb eseményeit, és megköszönte a gyülekezet kedves vendéglátását.A 10.A osztály pedig Szigeti Adrienn vezetésével zenés-verses összeállítással szolgált.

 

Módosítás: (2014. október 15. szerda, 13:22)

 

Diákjaink rajzai

Az október 1-től 27-ig látható Őszi Tárlaton szerepel Mostafa Mousa 10.C-s diákunk egy alkotása.

Október 7-től 21-ig látható Hajdúszoboszlón az Országos Középiskolás Rajzverseny munkái között Bécsi Bella 8.A, Buka Virág Ilona 12.A, Kovács Boglár 8.A és Makleit Fanni 9.A osztályos tanulóink 1-1 képe.

 

Felkészítő tanáruk: Buka László

Módosítás: (2014. október 10. péntek, 13:32)

 
További cikkeink...
Kép találomra
Matula_1.JPG
Lícium Médiaportál
Hirdetés
Szavazások
Új honlap
 
Névnap
Ma 2014. október 31., péntek, Farkas napja van. Holnap Marianna napja lesz.
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi
Megújult a Dóczy
Hirdetés