Címlap

Ka-Va-L-Ká-D olvasókör

Kedves Diákok!

2016. szeptember 29-én (csütörtökön) 15.00 órai kezdettel tarjuk az olvasókör következő alkalmát a 10. A osztály tantermében (201.).

Karin Alvtegen Árulás című krimijéről fogunk beszélgetni.

Jó olvasást kívánok.

Debrecen, 2016. szeptember 20.

Ka-Va-L-Ká-D olvasókör (JUNIOR) első alkalma

Kedves Diákok!

Az idei tanévben 2016. október 12-én (szerdán) 15 órai kezdettel tarjuk a Ka-Va-L-Ká-D olvasókör (JUNIOR) első alkalmát a 201-es teremben.

Christine Nöstlinger Szép kis család című ifjúsági regényéről fogunk beszélgetni.

Szeretettel várjuk az érdeklődő hetedikes és nyolcadikos diákokat.

Jó olvasást kívánok!

Debrecen, 2016. szeptember 20.

Módosítás: (2016. szeptember 20. kedd, 12:25)

„Az erdélyi tudományosság fellegvára”

A DRK Dóczy Gimnáziumának közösségét iskolai küldöttségünk képviselte Nagyenyeden a Kárpát-medencei Református Iskolák Közös Tanévnyitóján, ami egybekötődött a Bethlen Gábor Református Kollégium felújításáért tartott hálaadó istentisztelettel.

Főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök úr ünnepi beszédében emlékezett Debrecen és Nagyenyed kultúrtörténeti kapcsolódási pontjaira, és két szimbólumot állított párhuzamba: a nagyenyedi két fűzfa a szabadságot hirdeti az utókornak, míg a debreceni Nagytemplom mellett a líciumvessző fává növekedése a küldetéses hit jelképe, ami nekünk is útmutatást ad, hogy „Az ige erejével küzdeni ma sem hiábavaló.” Áldásában a rontás, az emberi gonoszság, az elemi csapás ellen kérte Isten oltalmát.

A hálaadó istentiszteletet vasárnap (2016. szeptember 18.) délelőtt 10 órától közvetítette felvételről a Duna csatorna, és a mediaklikk.hu oldalon visszanézhető a műsor.

Módosítás: (2016. szeptember 19. hétfő, 12:11)

Égerházi-ösztöndíj

Gyönyörű Zsigmond (9. B osztályos tanuló) éneke, majd Tankó Istvánné igazgatóhelyettes köszöntő szavai után az Égerházi Alkotói Ösztöndíjat tizenkettedik alkalommal adta át Égerházi Péter, újságíró a Dóczy Galériában. Az ösztöndíj Égerházi Imre festőművész emlékét őrzi, és azt a célt szolgálja, hogy minden évben olyan dóczys diákot jutalmazzon, akinek ösztönzést ad ahhoz, hogy az alkotás élete része maradjon akkor is, ha a későbbiekben nem lép művészi pályára.

Az elmúlt éveket számba véve Tóth Lilla a tizenhatodik díjazott, aki 2016 júniusában végzett gimnáziumunk 12. B osztályában. Szeptembertől a DRHE hallgatójaként folytatja a tanulmányait. Buka László festő-rajztanár diákjának legfőbb emberi értékének a ritka szerénységet emelte ki.

Lilla alkotásaiból a kiállítást a III. emeleten lehet megtekinteni, ahol egy bagollyal találhatjuk magunkat szemben, vagy egy szép, barna hajú lány lecsukott szemének titokzatossága érint meg bennünket. Szeretettel gratulálunk, és kívánjuk, hogy [Isten] „Jártodban vezessen, fektedben őrizzen, és ha felébredsz, irányítsa gondolataidat!”, ceruzáját, ecsetjét Isten dicsőségére vegye kezébe!

Módosítás: (2016. szeptember 11. vasárnap, 20:57)

A Kárpát-Medencei Református Oktatási Alap Adománygyűjtése - 2015.

További cikkeink...
Kép találomra
ScanImage01.jpg
Lícium Médiaportál
Névnap
Ma 2016. szeptember 25., vasárnap, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi