A 10. adventi hangverseny

Nem tudom a honlapra idevarázsolni a jubileumi hangverseny dallamait, azt a harmóniát, ami az adventi elcsendesedés idején azoknak adatott, akik 2017. december 19-én megtisztelték az alkalmat a jelenlétükkel.
A 2017-es esztendőben nagyon sok országosan is jegyzett évforduló volt, és ezek közt szerényen bújik meg a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának 10. adventi hangversenye. Így ünnepeltünk is, hiszen ez az esemény nekünk – egy szűkebb közösségben – mérföldkő volt. Örömhír az elhivatottság – ami minden fellépő produkciója mögött húzódott –, hiszen ez tiszteletet kelt bennünk.
Király Levente Zsolt karnagy – ének-zene tanár az, aki töretlen lelkesedéssel – a kisebb-nagyobb megtorpanásokra késztető körülmények ellenére is – készül az adventi hangversenyre: ami rengeteg szervezést, próbát igényel, miközben alakul a műsorterv, hogy végleg kiforrja magát. Egy évtized munkája, elköteleződése a jubileumi hangversenyen teljesedett ki. (A HímonDóczy idei tanév téli számában tanárinterjút olvashatnak tanár úrral a 10. adventi hangverseny apropóján.)
A Pendely énekegyüttes Peregről hozott egy karácsonyi népdalt, és az a hajdúböszörményi népdalcsokor hangzott fel nálunk is, amivel 2017. december 29-én megnyerték a Fölszállott a páva népdal és néptánc tehetségkutató versenyben a kategóriájuk döntőjét. Ezúton is gratulálunk nekik!
Az adventi hangversenyen a Decemberi vers című költeménnyel elbúcsúztunk a Szabó Magda centenáriumtól. A zeneszámok közt az irodalom is felsejlett a szavak erejével néhány adventi gondolat és költemény előadásával.
Köszönet illeti összes fellépő diákunkat, és hálásak vagyunk minden vendégfellépőnek, aki elfogadta a felkérést, hogy ez a 10. adventi hangverseny ebben a formában megvalósulhatott. Külön ki szeretném emelni végzős diákjaink szerepét az adventi hangversenyekben, hiszen ők visszatérő fellépők voltak a középiskolás éveikben, és az nagy biztonságot jelent a szervezőnek, ha vannak olyan diákok, akikre lehet számítani, mert odaállnak a jó ügy mellé.
Király Levente Zsolt tanár úrnak pedig azt kívánjuk, hogy a következő években még rengeteg ötletet, lehetőséget tudjon megvalósítani Isten gazdag áldásával, hogy a DRK Dóczy Gimnáziumának adventjében továbbra is ez a hangverseny legyen a legjelentősebb esemény.

Perla Erzsébet